Start > Uncategorized > Sultans Trail markeer wandelingen Hongarije, Turkije en Bulgarije

Sultans Trail markeer wandelingen Hongarije, Turkije en Bulgarije

25 maart 2013
Map Sultans Trail

Map Sultans Trail

Hongarije:

Wij beginnen ons wandelavontuur in Sturovo in Slowakije waar we met de vorige markeer groep de Sultan’s Trail markeringen zijn gestopt dan steken we de brug over naar Esztergom. Via de bosrijke gebied rondom Esztergom lopen we richting Budapest. Na Budapest volgen we voornamelijk de Donau om uiteindelijk in Mohacs terecht te komen.

Er kunnen maximaal 16 mensen mee.Data: 8 – 22 juni 2013
Turkije:
Het nieuwe historische lange afstandswandelpad van Wenen naar Istanbul!De historische Sultan’s Trail begint in Wenen waar Süleyman Kanuni, sultan van het Ottomaanse rijk, in 1529 tijdens zijn veroveringstochten naar het Westen werd tegengehouden. Het pad volgt de Donau door Oostenrijk, delen van Hongarije, Kroatië en Servië. Daarna passeert het de Bulgaarse bergen alvorens de grens naar Turkije over te steken. Het pad eindigt bij het graf van de sultan in het hart van Istanbul. De route leidt langs vele historische plaatsen, karakteristieke dorpjes en afwisselende landschappen.Het is een initiatief van Sedat Cakir . Tezamen met een groep vrijwilligers heeft hij zo goed mogelijk geprobeerd om de route te reconstrueren die Sultan Suleyman in het begin van de 16e eeuw met zijn troepen aflegde tijdens zijn veldtochten naar het westen. In tegenstelling tot zijn gewelddadige verleden vormt de Sultan’s Trail nu juist een pad van vrede, een ontmoetingsplek voor mensen van alle geloven en culturen. Omdat het pad regelmatig door afgelegen landelijke gebieden leidt draagt het bij aan de economie van de lokale gemeenschappen. De Sultan’s Trail maakt op sommmige plekken gebruik van bestaande Europese lange afstandspaden, waaronder delen van de E8 en de Donau weg. Alle mensen die in 2009 en 2010 over de Sultan’s Trail liepen, delen dezelfde mening: “Het was soms pionieren maar de ervaring was erg authentiek. De vele natuurlijke en historische hoogtepunten, het afwisselende landschap en de gastvrijheid van de lokale bevolking droegen hier in grote mate aan bij “.

Het pad is nog volop in ontwikkeling en wij hopen geregeld een nieuw traject in ons aanbod te kunnen toevoegen zodat u ook in andere landen de Sultan’s Trail individueel kunt lopen.  De Sultan’s Trail kunt u in bijna alle jaargetijden lopen. Elke seizoen heeft zo z’n eigen charme.

28 juni -16 Juli
Bulgarije:
Wij beginnen in Borino en lopen via Pamporovo, Smolyan, Madan, Ardino, Kardzahli, Perperek, Madzharovo door naar Ivaylovgrad bij de grens met Bulgarije/Griekenland.Het is redelijk zware beklimmingen in de Rodope bergen. Een goede conditie is wenselijk voor deze wandelreis.

Wil je mee stuur een dan een email naar anna_gerschowitz@mail.com of info@sultanstrail.com voor meer informatie.
Er kunnen maximaal 16 mensen mee.
Data: 4 – 18 augustus 2013 of  4 – 25 augustus 2013
Alle wandelreizen zijn inclusief:
Vlucht vanaf  Eindhoven –  v.v.
Lidmaatschap van de St. Sultans Trail – A European Cultural Route
Sultan’s Trail Wandelpaspoort
Sultans Trail hoed.
Hotel/pension overnachtingen met ontbijt en diner.
Lunchpakketten
o.b.v. 2 persoonskamer
Transfer van en naar vliegveld bestemming
Bagagetransfer
Een eigen bewegwijzeringsbord op een plaats op de Sultans Trail
Nederlands/Engelstalige gids
Exclusief:
Vervoer van en naar vliegveld Eindhoven
Drankjes
E.a. persoonlijke uitgaven

Uncategorized

  1. Nog geen reacties.
  1. Nog geen trackbacks.
Je moet ingelogd zijn om te reageren.