Meewandelen

18 juni 2009
Tijden het laatste stuk van Sedat zijn tocht, van Edirne op de Bulgaars-Turkse grens tot Istanbul, zullen negen ervaren wandelaars  meelopen. Corendon en het Turks Verkeersbureau sponsoren de tickets. In ruil voor de tickets doneren de deelnemers aan de stichting Atay.

De deelnemers vliegen op 26 juli gezamenlijk van Amsterdam naar Istanbul. Van Istanbul volgt een busreis naar de Bulgaarse grens waar een ontmoeting met Sedat  en Kyra (die meeloopt vanaf de Servische grens) volgt. Hier zal ook pers bij aanwezig zijn. Van hieruit zal de groep meelopen tot Istanbul,  ca. 250 km verderop.

Pelgrims en langeafstandswandelaars die in het verleden vanaf de Bulgaarse grens richting bijvoorbeeld Jeruzalem liepen deden dat in dit deel van Turkije voornamelijk langs de doorgaande weg. Tijdens deze tocht zal worden onderzocht hoe een groener en rustiger alternatief er uit kan zien. Het is de bedoeling dat de negen deelnemers meehelpen bij het ontwikkelen van deze nieuwe wandelroute, Sultanstrail genoemd, naar de Turkse sultan die tijdens zijn (kruis)tochten tot aan de Weense stadspoorten is gekomen.
  1. Sasa Radovanovic
    30 juni 2009 op 13:14 | #1

    pozdrav od DVD-Rom

    ha,ha,ha,sretan put

  1. Nog geen trackbacks.
Je moet ingelogd zijn om te reageren.